Албания забрани на телевизията да излъчва песни на Цеца Величкович
Секция: СВЯТ
17 Юли 2019 14:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Албания забрани на телевизията да излъчва песни на Цеца Величкович

/КРОСС/ Агенцията за аудиовизуални медии (АМА) на Албания предупреди албанската национална радио-телевизия да не излъчва песни на певицата Светлана Ражнатович (Цеца Величкович), съпруга на покойния Желко Ражнатович Аркан, след жалби, че в програма, предназначена за малцинствата, е излъчена песен на сръбската певица.

Решението е било взето, тъй като Ражнатович многократно е правила антиалбански изявления против Косово, а нейните песни, както се твърди, са вдъхновили престъпления в Босна и Косово, съобщават албанските медии, цитирани от БТА.

Подчертава се, че програмата, предназначена за малцинствата, трябва да служи на солидарността и приятелството между народите и културите, а не да рекламира лица, които с конкретни стъпки са показали обратното. В съобщение на АМА

Ражнатович е характеризирана като "проблематична певица" , която в свои предишни песни и изявления е инспирирала престъпления в Босна и Косово, подкрепяла е нехуманните действия на съпруга си Желко Ражнатович Аркан и сръбските военни и полувоенни формирования, които той е ръководил.

Обръщаме ви внимание да избягвате такива ситуации, се казва в съобщение на АМА.