Откриха контрабандна валута за близо половин милион лева в раница на пътник
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Юли 2019 16:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриха контрабандна валута за близо половин милион лева в раница на пътник

/КРОСС/ Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване" /ГД МРР/ откриха недекларирани 241 000 евро в раница на пътник в автобус, селектиран за щателна митническа проверка.
Автобусът е пътувал по редовна линия от България за Германия. Пристигнал е на Митнически пункт Калотина на 15.07.2019 г. около 16.30 часа на трасе за изход от страната на леки автомобили и автобуси. При проверка на ръчен багаж - раница на пътуващ в автобуса украински гражданин, митническите служители откриват поставени в найлонов плик между дрехи общо 241 000 недекларирани евро, в пачки с банкноти по 50, 100 и 200 евро. Според обясненията на украинския гражданин, валутата била предназначена за покупка на автомобил.
Вчера, 16.07.2019 г., наказателното производство срещу подсъдимия е приключило със споразумение, сключено между Районна прокуратура - Сливница и неговия защитник. Наложеното наказание е „глоба" в размер на 1/5 от предмета на престъплението, а именно 48 200 евро. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.