Росен Желязков провери работата на транспортните структури в Бургас
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Юли 2019 07:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Росен Желязков провери работата на транспортните структури в Бургас

/КРОСС/ Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков провери напредъка на строително-монтажните дейности на Конгресния и научно-изследователски център в Бургас. Проектът е на стойност 13,6 млн. лева и се финансира със средства на ДП „Пристанищна инфраструктура". Очаква се той да бъде завършен в края на тази година.

Росен Желязков посети пристанище Бургас, където заедно с изпълнителния директор на държавния оператор Диян Димов и директора на териториалната дирекция на ИА „Морска администрация" Александър Илиев инспектираха готовността и наличната техника на агенцията за извършване на активни проверки по вода на туристически кораби и други плавателни съдове. Морска администрация разполага с 5 катера, които работят в района на Бургас.

В Морска гара Бургас министър Желязков се срещна с талантливи български деца и разгледа част от техните творби. От миналата година там е разположен филиалът на Националната художествена академия и в момента се провежда първата „Лятна академия за деца и ученици". В Магазия 1 министърът се запозна и с дейността на Туристическия информационен център.

По-късно през деня Росен Желязков и кметът на Бургас Димитър Николов направиха проверка на работния процес в трафик кулата на летището в града. За последното денонощие са обслужени над 200 полета като центърът в Бургас работи в пълна координация с центровете в София и Варна и до момента колегите няма допуснати закъснения по вина на българското ръководство на въздушното движение.

След това двамата разговаряха с ръководството и служители на Летищния център за обслужване на въздушното движение, където беше демонстрирано в реално време управлението на авиационния трафик в разгара на летния сезон.