16% по-малко туристи това лято във Варна
Секция: Туризъм
20 Юли 2019 18:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
16% по-малко туристи това лято във Варна

/КРОСС/ Спад на туристите по морето. Данни на НСИ сочат, че и във Варна спадът е съществен, като достига до около 16 %. Още през зимата стана ясно, че ранните записвания за българското Черноморие са доста по-малко от същия период миналата година, предава Нова тв.

„Данните на НСИ са за месец май, доколкото разбирам, и според мен те са нормални. Основната причина е силната конкуренция, която беше в криза през изминалите три години. Това не е изненадващо, не е учудващо. Сега юли нещата изглеждат по различен начин", коментира Стоян Маринов, член на УС на Варненска туристическа камара.

„Ние нямаме никакви очаквания, съответно и право за разочарования. Туристите, които са във Варна, са много малко, тази година се усеща осезаемо. Лошата реклама, която си правим всички ние, е много сериозна. За колко време стига едно семейство от София до Гърция? Кои магистрали са направени - „Тракия" или „Хемус"? За да дойде едно семейство на плаж през уикенда, то ще пътува 10 часа до Варна, защото „Хемус" е в ремонт. През „Тракия" положението е същото. Защо да дойде тук, след като си има прекрасен път до Гърция? Ние сами си затваряме пътищата и после се чудим на резултатите", коментира Невяна Иванова, собственик на заведение на плажа.