Транспортните министри на България и Сърбия инспектираха строителството на магистралата от Ниш до българската граница
Секция: Автомобили
21 Юли 2019 08:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Транспортните министри на България и Сърбия инспектираха строителството на магистралата от Ниш до българската граница

/КРОСС/ Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков заедно с вицепремиера и министър на строителството, транспорта и инфраструктурата Зорана Михайлович провериха строителните дейности по изграждащата се магистрала в Сърбия, по направлението от Ниш до границата с България.

Двамата министри поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски в Цариброд и проведоха работна среща с кмета на града Владица Димитров.

По време на разговорите министър Росен Желязков заяви, че има ръст на туристическите и бизнес пътувания между България и Сърбия и за това е необходимо да се работи за ускореното развитие на пътищата. Той изтъкна, че основната цел е да постигнем необходимата свързаност и интегрираност на пътните и жп връзки, така че да има по-добра инфраструктура между двете държави.

Министър Росен Желязков обяви, че по Коридор 10 от българска страна се работи по два пътни проекта, за подобряване 32 километровата отсечка по направлението София - сръбска граница. Проектите са на обща стойност 235,2 млн. лв., като част от средствата са осигурени по Механизма за свързване на Европа на ЕС, а останалите са от републиканския бюджет.