Симеон Славчев с петиция до президента на САЩ заради сделката със самолетите
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Юли 2019 09:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Симеон Славчев с петиция до президента на САЩ заради сделката със самолетите

/КРОСС/ Председателят на ПП МИР инж. Симеон Славчев публикува петиция на сайта на Белия дом във връзка със сделката между България и САЩ за закупуване на 8 самолета F-16. В нея той се обръща с молба към президента на САЩ да предложи и да внесе на Конгреса изменения в Договора с България за продажбата.

„Молбата си до президента Тръмп мотивирам с факта, че Република България е най-бедната страна членка на Европейския съюз, като 19% от българските граждани живеят под прага на бедността", отбелязва инж. Славчев.

„Българският народ се нуждае от високи заплати, пенсии, по-добро образование и здравеопазване, а не от изтребители", категоричен е председателят на ПП МИР.

Петицията цели чрез Конгреса да бъдат внесени съществени изменения в условията на плащането, в повишаване качествените характеристики и понижаване единичната цена на предлаганите за закупуване от България с пари от бюджета на страната 8 самолета.

„Ако до 19-ти август успеем да съберем подкрепата и подписите на най-малко 100 000 българи, Петицията ще бъде задължително разгледана. Така България ще получи възможността сделката за придобиване на самолетите да бъде с много по-благоприятни условия", заяви инж. Симеон Славчев. От профила си във Фейсбук той призова всички българи да се включат в начинанието и да подкрепят петицията.