Зам.-министър Деница Николова ще посети Бургас
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Юли 2019 18:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зам.-министър Деница Николова ще посети Бургас

/КРОСС/ Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще посети Бургас - утре, 22 юли.

От 11.00 часа в Областна администрация Бургас тя ще участва в стратегическа консултация във връзка с изпълнение на политиката за регионално развитие и програмирането на новата европейска оперативна програма за подкрепа на регионите в периода 2021-2027 г. с представители на общините от Югоизточен район.

Инициативата е съвместна с Международната банка за възстановяване и развитие в рамките на подписаното споразумение за консултантски услуги с МРРБ. Участие в срещата ще вземат представители на министерства и държавни агенции, областни управители, кметове на общини, неправителствени организации, представители на бизнеса и др. Целта е те да се запознаят с новия подход за изпълнение на проекти в следващия програмен период, както и да дадат мнение за ефективно структуриране на Регионалните съвети за развитие, които ще бъдат натоварени с нови, по-широки функции.

По-късно, от 13.30 часа, зам.-министър Деница Николова ще инспектира сградата на учебно-производствен комплекс „Младост" към Професионална гимназия по туризъм „Проф. Д-р Асен Златаров"и Професионалната гимназия по транспорт. Двете учебни заведения се обновяват по проект „Подобряване качеството на професионалното образование чрез модернизация на образователната инфраструктура в шест професионални гимназии в гр. Бургас", финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 г.