Василики Кадоглу и Георги Цурев победиха на плувния маратон "Археология" в Бяла
Секция: СПОРТ
22 Юли 2019 13:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Василики Кадоглу и Георги Цурев победиха на плувния маратон "Археология" в Бяла

/КРОСС/ Тиана Темелкова с два бронзови медала от държавното по плуване младша възраст

Трима Спортни таланти на „Еврофутбол" в плуването могат да се похвалят с титли и медали от две състезания през уикенда - VII плувен маратон „Археология", гр. Бяла и от Държавно лично-отборно първенство младша възраст 13-14 г. юноши и девойки.

В неделя Василики Кадоглу и Георги Цурев триумфираха с купите от маратона на Бяла в категория „Оупън", като преодоляха най-бързо 1700-метровото трасе съответно при жените и мъжете.

13-годишната ни надежда Тиана Темелкова подобри личното си време на 200 метра гръб, което й осигури бронз от Държавното лично-отборно първенство младша възраст 13-14 г. за юноши и девойки, което се проведе на столичния басейн „Спартак". Състезателката на „Младост-91" постигна 2:35.04 мин. На 100 метра гръб Тиана записа 1:11.36 мин. и отново се нареди трета, а на 50 метра е 4-та с 33.23 сек. В коронната си дисциплина гръб тя е първа при момичетата, родени 2006 г. Тиана участва и на 50 м свободен стил, където също направи лично постижение и с 29.51 сек е 9-а.
В следващите дни предстои участие на друг Спортен талант в плуването - Светлозар Николов на Световното за жени и мъже в Южна Корея.

„Еврофутбол" пожелава още бъдещи успехи на Спортните ни таланти!