Автобус удари камион край Търговище, три деца и жена са ранени
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Юли 2019 15:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Автобус удари камион край Търговище, три деца и жена са ранени

/КРОСС/ Три деца са и една жена откарани в болница след катастрофата между автобус и товарен автомобил в село Пробуда, съобщиха от ОД на МВР - Търговище.

Сигналът за катастрофата е подаден около 13.11 часа на тел. 112. В оперативната дежурна част на ОД МВР - Търговище е получено съобщение за пътнотранспортно произшествие на път I-4 София - Варна в с. Пробуда. Веднага към мястото на инцидента са изпратени екипи на сектор "Пътна полиция" и на РУ - Търговище, както и линейки на Центъра за спешна медицинска помощ към МБАЛ - Търговище.

По първоначални данни автобус, превозващ деца, се е блъснал с предна дясна част в намиращ се в същата лента за движение аварирал товарен автомобил с полуремарке.

По предварителна информация в инцидента няма тежко пострадали хора. За преглед в МБАЛ - Търговище са откарани три деца и една жена.

Движението по път I-4 Търговище - Белокопитово в района на с. Пробуда се осъществява временно в една лента поради ПТП, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Временно движението на МПС в участъка е преустановено, като на пътуващите в посока София МПС се предлага обходен маршрут с. Буховци - с. Мировец - гр. Лозница - гр. Търговище, а на пътуващите в посока Варна - през същите места в обратен ред. В момента се извършва оглед на местопроизшествието.