В МВнР на Русия беше открита изложба, посветена на 140-та годишнина от установяване на дипломатическите отношения между България и Русия
Секция: България - Русия
05 Юли 2019 19:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
В МВнР на Русия беше открита изложба, посветена на 140-та годишнина от установяване на дипломатическите отношения между България и Русия


/КРОСС/ На 7-ми юли се навършват 140 години от установяването на дипломатически отношения между България и Русия.
По този повод в сградата на Министерството на външните работи на Руската федерация, посланик Атанас Кръстин и министър Сергей Лавров откриха документална изложба: "Русия-България: 140 години на дипломатическите отношения".

 

 

С приветствени слова към участниците в мероприятието се обърнаха посланик Атанас Кръстин и министър Сергей Лавров като отбелязаха силната духовна и културна връзка между руския и българския народ, която има дълбоки исторически корени.
Посланик Кръстин прочете и връчи на министър Лавров поздравителен адрес от Екатерина Захариева - вицепремиер и министър на външните работи на Република България по повод тази годишнина.
В откриването взеха участие служители на МВнР на Русия, представители на българската дипломатическа мисия, български студенти и представители на бизнеса, общественици.