Осъдиха членове на наркогрупа, подготвяла покушения срещу прокурори
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Юли 2019 17:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Осъдиха членове на наркогрупа, подготвяла покушения срещу прокурори

/КРОСС/ Осем от участниците в наркогрупата, приготвяла и покушения над прокурори, се признаха за виновни и получиха ефективни присъди.

Единият от организаторите и ръководител на групата - Петко Стоянов, получи четири години „лишаване от свобода".

Останалите, признали участието си в престъпната структура получиха съответно: 3 години и 6 месеца затвор за един от тях, двама - по 3 години, а останалите - 2 г. и 10 месеца, 2 г. и 6 месеца, 2 години, 1 г. и 6 месеца. Наложените наказания са окончателни и вече са приведени в изпълнение.

Петко Стоянов остава подсъдим по делото в Специализирания наказателен съд по едно обвинение - отказва да признае участието си в подготовката на убийствата на двама прокурори от Специализираната прокуратура и служител на МВР. За същото пред Темида отговаря и другият ръководител на групата Иван Йосифов и неговата „дясна ръка" Стефан Гевгелийски.

Освен срещу Стоянов, делото в Специализирания наказателен съд ще продължи срещу останалите 10 души, обвинени за участие в бандата и за различни вторични престъпления.

Групата на Стоянов и Йосифов бе разбита през юни миналата година. Събраните доказателства показаха, че тя произвеждала, преработвала и разпространявала дрога и прекурсори. Предлагала марихуана, амфетамини, кокаин, хероин и екстази, като част от тях е произвеждала сама.

За целта били привлечени хора, които работят като „дилъри" на групата и такива, които да извършват силови и наказателни действия над конкуренти и нелоялни партньори.