Кинофестивалът в Торонто обяви първите избрани филми
Секция: КУЛТУРА
24 Юли 2019 12:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кинофестивалът в Торонто обяви първите избрани филми

/КРОСС/ "Жокера", "Хубав ден в квартала" ("A Beautiful Day in the Neighborhood") и "Мошенички" ("Hustlers") са сред филмите, които ще бъдат представени премиерно на кинофестивала в Торонто през септември, съобщи Асошиейтед прес.
Основната селекция обявиха художественият директор на фестивала Камерън Бейли и изпълнителният директор Джоана Висенте. Бейли каза, че "Жокера" с участието на Хоакин Финикс е първият филм за супергерой, който представят.

На кинофестивала в Торонто ще бъдат представени също "Само Милост" ("Just Mercy") с Майкъл Б. Джордан и Джейми Фокс, "Обществена пералня" ("The Laundromat") на Стивън Содърбърг с Мерил Стрийп, "Историята на един брак" ("Marriage Story") с Адам Драйвър и Скарлет Йохансон, биографичният филм "Джуди" за Джуди Гарланд с Рене Зелуегър.
Сред другите много очаквани премиери са "Форд срещу Ферари" с Крисчън Бейл и Мат Деймън, "Хариет" със Синтия Ериво, "Извадете ножовете" с Крис Еванс и Даниъл Крейг, "Алчност" на режисьора Майкъл Уинтърботъм със Стив Куган.

Селекцията на кинофестивала в Торонто обикновено дава облика на предстоящия награден сезон. Миналата година лауреатът на наградата на публиката "Зелената книга" спечели и награда "Оскар" за най-добър филм.

Кинофестивалът в Торонто ще започне на 5 септември и ще продължи до 15 септември.