Хванатата с 10 хиляди лева подкуп варненска съдийка била "натопена"?
Секция: Коментари
24 Юли 2019 13:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хванатата с 10 хиляди лева подкуп варненска съдийка била "натопена"?

/КРОСС/ Председателят на варненския административен съд Анелия Цветкова бе задържана с 10 000 лева подкуп на 17 юли в заведение във Варна. Парите били предадени от строителния предприемач Стефан Стефанов. В аферата бе забъркан и синът му Георги Стефанов, съобщава в. "24 часа".
„Това е първото и последно интервю, което давам. Правя го по няколко причини. Основното са многобройните спекулации в медиите и неистините, които бяха публикувани. Чак сега правя опити да превъзмогвам страха си", споделя Георги Стефанов.
Адвокатът разказва, че е бил принуден да напише сигнал срещу Цветкова, който му бил продиктуван от държавни служители, които не са се легитимирали и затова не може със сигурност да твърди, че са били служители на ДАНС, както му е казал баща му. По думите му това е станало на 16 юли, един ден преди ареста на Анелия Цветкова.
Наредено му е било да напише, че са му поискани 60 хиляди лева, от които половината е трябвало да даде на Цветкова чрез баща си.
„Баща ми очевидно бе много притеснен... Ясно бе, че положението е комплицирано. Трябваше да взема решение. От едната страна, моята чест и достойнство, защото това, което ме караха да пиша, бяха откровени лъжи. От другата- 60-годишният ми баща", заявява Георги Стефанов.
По думите му ако не е написал сигнала, баща му е щял да бъде задържан за 24 часа. Това го е подтикнало да напише сигнала срещу Цветкова.
От ДАНС категорично отказаха коментар, пише „24 часа". Държавна агенция "Национална сигурност" отказва да участва в полемика със страните по делото "Анелия Цветкова", заявиха пред БГНЕС от агенцията. ДАНС е свършила работата си по случая със задържаната с белязани пари съдия Анелия Цветкова, допълниха оттам.
Източници от полицията във Варна твърдят неофициално, че Георги Стефанов е разследван за изнасилване, хулиганство и шофиране в пияно състояние, пише изданието.