The Chemical Brothers идват за пръв път в България през октомври
Секция: Шоубизнес
24 Юли 2019 18:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
The Chemical Brothers идват за пръв път в България през октомври

/КРОСС/ Британското електронно дуо The Chemical Brothers ще изнесе първия си концерт в България. Групата, която заедно с формации като Prodigy и Fatboy Slim наложи жанра big beat през 90-те години, ще излезе пред българска публика в зала "Арена Армеец" на 10 октомври тази година, съобщават организаторите на събитието от продуцентската компания "АРТ БГ".

Том Роуландс и Ед Саймъндс се събират в Манчестър през 1989 г. под името Dust Brothers. Сменят името си на The Chemical Brothers едва през 1995 г.

Първият им албум Exit Planet Dust е добре приет на Острова, но световната им слава идва с втория - Dig Your Own Hole. В България те ще представят новия си албум No Geography, но ще изпълнят и едни от най-големите си хитове като Hey Girl Hey Boy, Block Rockin' Beats, Galvanize.
В България The Chemical Brothers пристигат с оригинална продукция, която включва внушително 3D светлинно шоу и други впечатляващи сценични ефекти. Тя беше представена за пръв път на фестивала в Гластънбъри и ще бъде доставена до "Арена Армеец" със 7 тира.

По условие на мениджъра на групата ще бъдат за концерта ще бъдат пуснати едва 9500 билета на цена от 59 до 100 лв. Те ще бъдат пуснати в продажба от утре в мрежата на "Ивентим".

video: https://www.youtube.com/watch?v=tri7gjlmfdk