Десетки хиляди социалисти се събират за традиционния събор на връх Бузлуджа
Секция: ПОЛИТИКА
25 Юли 2019 14:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Десетки хиляди социалисти се събират за традиционния събор на връх Бузлуджа

/КРОСС/ На 27.07.2019 г. /събота/ в местността Историческа поляна под връх Бузлуджа ще се проведе традиционният събор на левицата, който ще отбележи 128 години организирано социалистическо движение в България. В 10.45 часа, ще бъде дадено началото на първата художествена част от програмата с изпълнителите ''Щурчета'' и духов оркестър „Виво Монтана" . Преди това, в 10:30 часа, ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-севлиевския отряд. В 11.30 часа, на сцената на Историческата поляна, председателят на НС на БСП Корнелия Нинова ще произнесе слово. Художествената част ще продължи в 12:30 часа с концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл.

В 13:30 часа, на поляната над хижа „Малка Бузлуджа", ще се проведе младежка дискусия „Оставам в България! Променям своята община!", в която ще участва и председателят на левицата Корнелия Нинова. В 14.00 часа, на Историческата поляна, ще се проведат срещи на членове на ИБ на НС на БСП и народни представители с участници в Националния събор от общините и областите.

По-рано, на 26 юли /петък/, в 14:00 часа, в зала "Възраждане", община Габрово, ще се проведе разширено заседание на Националния съвет на БСП с участие на областни и общински председатели на БСП, кметове и общински съветници. В 16.00 часа ще бъдат поднесени цветя пред паметната плоча на Бузлуджанския конгрес, паметника на Васил Априлов и Костницата на загиналите за свободата. В 16.30 часа Корнелия Нинова ще открие ежегодното колоездачно изкачване от Габрово до Шипка за Купа "Бузлуджа 2019", а в 18.00 часа ще бъдат обявени победителите. Ще се поднесат венци и цветя в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската война (1877-1878) и на 141 годишнина от Освобождението на България.