Владимир Петров: Управляващите са слепи за проблемите на гражданите във „Връбница“
Секция: ПОЛИТИКА
26 Юли 2019 12:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Владимир Петров: Управляващите са слепи за проблемите на гражданите във „Връбница“

/КРОСС/ Управляващите са слепи за проблемите на гражданите в района. Това заяви кандидатът на БСП за кмет на "Връбница" Владимир Петров. Той се включи в поредното протестно шествие на живеещите в "Обеля-1" в четвъртък вечерта. От началото на седмицата всеки ден хората от квартала се събират и провеждат шествие, с което изразяват недоволството си от застрояването на междублоковите пространства и зелените площи, от лошата инфраструктура в квартала, от липсата на места в детските ясли и градини и на паркинги.

"Поредният наш протест в "Обеля-1" получи много сериозна подкрепа. Омбудсманът на Република България Мая Манолова прояви сериозен интерес към нашите проблеми и се включи в шествието ни, каза Владимир Петров. - Всички будни граждани от квартала, които отново се събрахме да протестираме, имахме възможност да споделим с нея нашите тревоги. Тя отдели достатъчно време и желание да се запознае лично и на място с проблемите ни. Всички заедно обиколихме обекти и места в "Обеля-1", на които, според нас, има нередности и нарушения. За разлика от кмета на района и от управляващите в София, Мая Манолова обърна внимание на гражданите, изслуша ги и чу притесненията и недоволството им. А това по принцип е първият знак, че един проблем може да бъде решен. Защото, когато онези, от които зависи отстраняването на нередностите и несправедливостите в квартала ни, се правят на слепи и не искат да ги видят, няма как да ги отстранят. Отдавна е ясно, че гражданите в квартала не можем да разчитаме на тях. Ще им покажем, че и те вече не могат да разчитат на нашето доверие".

Владимир Петров добави, че ще продължи да подкрепя гражданите в справедливите им протести срещу бездействието на кмета на района и категоричния му отказ да чуе за проблемите им. "Очевидно това е стил на работа на управляващите досега, тъй като видях, че и кметът на София Йорданка Фандъкова не се вълнува от проблемите на гражданите, коментира той. - Аз участвах и в протеста преди сесията на Столичния общински съвет на улица "Московска" №33 в четвъртък. Кметът Фандъкова нито слезе при нас, за да чуе за проблемите ни, нито изпрати нейни представители. Подкрепа получихме единствено от омбудсмана Мая Манолова. Тя разговаря с всеки от нас и беше безкрайно права, че Столична община не може да си позволи да противопоставя едни граждани на София на други граждани на София. Работата на администрацията в общината е да намира най-правилните и добри за хората решения, но не го прави, за съжаление".