Най-добрите дестинации за почивка в Южна Европа
Секция: Туризъм
28 Юли 2019 13:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Най-добрите дестинации за почивка в Южна Европа

/КРОСС/ Лятото е сезонът на почивките, пътуванията и положителните емоции. Тук сме подбрали няколко интересни дестинации в Южна Европа, които можете да посетите ако все още не сте решили къде да прекарате лятната си почивка.

Надникнете в чудния свят на някои от най-привлекателните градове в Италия, Испания, Франция, Хърватска и Португалия.

Манарола. Чинкуе Тере са пет приказни градчета в Италия, подредени по стръмните скалисти брегове на Лигурия. Едно от тях е Манарола и е сред най-цветните градове в страната. Остров Манарола е перлата на Италия. Къщите са боядисани в наситени ярки цветове, като преобладава оранжевия цвят.

Дубровник е град с древна история в най-южната част на Хърватия, на самия край на Дубровнишкия провлак. Селището е туристически център, а старата част на Дубровник е в списъка на ЮНЕСКО на световното наследство.

Пореч е град на Адриатическото крайбрежие на Хърватия. Разположен е на западния бряг на полуостров Истрия, Истрийска жупания, на около 30 км южно от границата със Словения

.

Френската Ривиера е част от крайбрежието на Южна Франция, която се простира от Марсилия на запад до Мантон (близо да границата с Италия) на изток.

Мястото е често предпочитано от туристите и привлича стотици хора от целия свят. Ница е смятана за центъра на Френската Ривиера и перфектната точка, за да усетите духа на региона. Следващият невероятно красив град е Монако, следван от Антиб, Кан, Сен-Тропе. Всички тези градове заемат северните брегове на западното Средиземноморие.

Кашка̀йш е град на брега на Атлантическия океан, на 30 километра от Лисабон, Португалия. Кашкайш е бил рибарско селище когато Португалското кралско семейство построява резиденция тук в края на 19 век.

Космополитен център и желана туристическа дестинация, както и едно от най-завладяващите места в Португалия.

На основната снимка Палма де Майорка, Испания