Путин заяви, че руският флот може да отблъсне всеки агресор
Секция: Русия
28 Юли 2019 13:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин заяви, че руският флот може да отблъсне всеки агресор

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин заяви готовността на флота да даде подходящ отпор на всеки агресор. "Нашият флот уверено осигурява сигурността на страната, нейните национални интереси и е в състояние да даде подходящ отпор на всеки агресор", заяви държавният глава на парада в чест на флота. Путин отбеляза, че "гаранцията за това е уникално оръжие". "Но най-важното тук е смелостта и обучението на военноморските екипажи, лоялността към знамето на св. Андрей и лоялността към Родината остават за тях специален, възвишен дълг, докато изпълняват бойни задачи, моряците са напълно нащрек", е убеден президентът.

"В моменти на жестоки, жестоки изпитания моряците са готови да дадат живота си за кораба си, за своя народ и за Отечеството", подчерта държавният глава. Той цитира много примери от миналото за подвизите на екипажите на бригадата Меркурий, фрегата Аврора през 19 век, Варяг, Кореецът, Пазителят, боен кораб Слава. Путин отбеляза и безпрецедентните подвизи на гарнизонните войници от 30-та и 35-та Севастополски крайбрежни батерии през Великата отечествена война, екипажа на подводницата К-19, която спаси света от трагедията по време на съветската епоха, и последния подвиг на екипажа в тестването на дълбоководния апарат в Баренцово море. ,

"Родината винаги си спомня и ще помни подвизите на руските моряци", увери Путин. Той благодари на моряците "за непрекъснатото им привеждане в съответствие с героичните традиции, за сплотеност и издръжливост, за техния твърд морски характер, за тяхната смелост, смелост и смелост, за да служат на Русия".

Според Върховния командир Денят на флота "се празнува от цялата страна", "почита всички", които служат на вярно и вярно Русия в различни моменти, които също вярват да му служат днес близо до границите си и далеч от родните си брегове. "

Путин припомни, че именно в Санкт Петербург "младата флота на Петър Велики е израснала и получила кръщелен огън, откъдето са плавали легендарните изследователи и почти всички експедиции били ръководени от военноморски офицери."
Уникален флот

Руският президент също говори за плановете за изграждане на уникална флота.

"Героизмът на моряците, талантът на командващите флота и корабостроителите, смелостта на учените, смелостта на откривателите донесоха на Русия голяма морска слава. Ние не само ще запазим тази височина, ние ще отидем по-далеч - ще изградим уникален по своите възможности флот, силен, суверенна флота. правомощия ", - каза държавният глава.

"Не се съмнявам, че това ще бъде така. Залогът за това е днешният успех на нашите моряци, желанието им да посрещнат нуждите на времето и поглед към бъдещето, готовността постоянно да усъвършенстват уменията си, уверено и решително да изпълняват командата" Пълна скорост напред! "- убеден е върховният командващ.

Според Путин, благодарение на упоритостта, любознателността и брилянтното образование на военноморските офицери в Русия, се откриват изключителни открития в географията, биологията и геологията. "Военноморските сили допринесоха значително за развитието на националната наука и днес са сред първите, които усвояват най-новите технологии, ефективно използват и разработват обещаващи инженерни и дизайнерски решения, които нямат аналози в света", каза президентът.

Той заяви, че "само тази година съставът на Военноморските сили ще бъде попълнен с 15 кораба и бойни лодки, военноморската авиация и крайбрежните войски се обновяват, инфраструктурата на военноморските бази се подобрява, практиката на кръгозовни пътувания е възстановена." Например, Путин цитира най-новата фрегата адмирал на флота на Съветския съюз Горшков, който стои в парада и който прекарва пет месеца в плаване и оставя четири океана като вода.

Източник ТАСС
Превод Агенция КРОСС