Шефката на НАП имала "много важна лична причина" да не си прекъсне отпуската
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Юли 2019 12:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шефката на НАП имала "много важна лична причина" да не си прекъсне отпуската

/КРОСС/ Беше тежко, но много добре обмислено решение да не си прекратя отпуска. Имах много важна и изключително отговорна лична причина за това. Човек трябва да е отговорен не само в професионален, но и в личен план.
Това изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова мотивира в интервю за bTV отсъствието си от агенцията по време на кризата с теча на данни.

Бях със своя екип във всеки един момент, макар и дистанционно. Заедно обсъждахме всички проблеми и взимахме решенията, добави Димитрова.

На въпрос дали смята да си подаде оставката, тя отговори, че в момента най-важното е да се преодолее кризата. "Оставки се подават лесно в труден момент", заяви Димитрова.

По думите на изпълнителния директор в НАП са провеждани тестове по отношение на това дали системата издържа на заявките за използването на електронните услуги. Такъв тест е предстоял съвсем скоро за новите разпоредби за наредбата на касовите апарати.

Малко са хората, които са специалисти в тази област, и аз наистина разчитах на колегите, които отговарят за сигурността на данните, коментира тя думите на министър Горанов, че ѝ има доверие за всичко освен по отношение на IT сигурността.

Димитрова добави, че ѝ предстоят срещи и след това ще стане ясно дали служители на НАП ще понесат отговорност, ако бъдат установени пропуски в работата им.