25 години затвор за мъж пребил до смърт майката на детето си
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Юли 2019 16:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
25 години затвор за мъж пребил до смърт майката на детето си

/КРОСС/ Бургаският апелативен съд потвърди 25-годишната ефективна присъда на Теньо Енчев от Айтос, признат за виновен за зверското убийство на приятелката си Ивета Тенева, от която има 3-годишен син.

Жестокото убийство стана на 16 юни, м.г., в дома на Теньо на ул. "Хаджи Димитър" в Айтос. 20-годишната Ивета е била умъртвена по особено жестокост начин - пребита до смърт, с размазан череп и оставена да издъхва в адски мъки. Тежкият побой е продължил около половин час, през който подсъдимият е чувал стоновете на приятелката си, виждал я окървавена, но е прекратил насилието едва когато е възприел изпадането й в безсъзнание.

Пред Бургаския окръжен съд Енчев призна вината си и делото премина по съкратена процедура, като наложеното наказание „доживотен затвор" бе заменено с 25 г. затвор.

В акта на Бургаския апелативен съд е посочено, че по време на съжителството им с подсъдимия, пострадалата Ивета системно и често е малтретирана физически и психически, като сигнали за домашно насилие са подавали свидетели по делото. Съдът е приел извода, че Енчев е причинил смъртта на младата жена с особена жестокост и по особено мъчителен за нея начин.

Експерти определят Теньо като като агресивна личност, склонна към садизъм, отмъстителност и свирепост. Той е извършил престъплението в условията на умисъл, осъзнавайки, че може да причини смъртта на жената, но напълно игнорирайки този факт е продължил да нанася удари, мотивират се магистрати.

Мъжът е осъден да плати 200 000 лв. кръвнина на сина си и 150 000 лв. на майката на Ивета. Решението може да бъде обжалвано пред ВКС.