Станислав Стоенчев: Сопот има нужда от прозрачно и ефективно местно самоуправление
Секция: ПОЛИТИКА
31 Юли 2019 12:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Станислав Стоенчев: Сопот има нужда от прозрачно и ефективно местно самоуправление

/КРОСС/ „Община Сопот се нуждае от промяна и ние имаме ясна визия как трябва да изглежда общината ни. Всички ние, които живеем и работим тук познаваме проблемите защото се сблъскваме ежедневно с тях. Затова предлагаме своята програма, с решения как да се справим с тях." така Станислав Стоенчев, председател на Общински съвет на БСП Сопот представи вижданията на левицата в навечерието на изборите за местна власт.
На преминалата конференция младият лидер на социалистите получи доверието на своите съпартийци и бе единственото предложение за кмет на подбалканския град. Делегатите номинираха също и кандидатите за кмет на с. Анево и за общински съветници. Марко Димитров е предложението за кмет на Анево. Сред първите в листата за следващия общински съвет са доктор Пепа Попова- Минкова, бизнес дамата Тотка Найденова, икономистът Иван Петканчев, представители на младежкото обединение на БСП, както и председателката на жените социалистки Галя Петкова. В листата, която е изцяло обновена са предвидени и места за гражданска квота и коалиционен партньор, а на седма позиция е кандидатът за кмет на с. Анево.
„Сопот има нужда от прозрачно и ефективно местно самоуправление с активно участие на всеки един от нас. Ще работя за реализирането на социално ориентирана политика, за широко гражданско участие във вземането на важни за общността решения, за професионално работеща и компетентна общинска администрация.", представи пред съпартийците си приоритететите за развитие на общината Станислав Стоенчев. Младият учител акцентира и върху предложенията си за качествено образование, запазване културните традиции на общината и възстановяване на фестивала на хумора и сатирата „Чичовци", ремонт на културните институции в града, развитие на туризма и изграждане на велоалеи до туристическите атракции.
В програмата на БСП, която общинските съветници ще защитават влизат още ангажиментите им за справедливи и стимулиращи размери на местни данъци и такси и цени на административните услуги, подобряване дейността на социалния патронаж, нова визия за квартал Сарая и редица други предложения, насочени към хората.
Гости на конференцията бяха зам.-председателят на Областния съвет на БСП Пловдив Атанас Петков и народният председател Веска Ненчева, които връчиха членските книжки на петима новоприети в организацията социалисти.