Депутатите излизат в летен отпуск
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Юли 2019 13:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Депутатите излизат в летен отпуск

/КРОСС/ Последни работни минути за депутатите преди лятната ваканция. Тази година тя ще продължи 34 дни.

В края на парламентарния сезон някои депутати вече имат свои внесени и приети законопроекти, които определят като своя гордост. В същото време други пък обявиха, че вече са готови са лятната ваканция.
„Изминалият сезон е успешен предвид представянето ни на изборите и предвид парламентарната ни работа. Показахме несъстоятелността на проекта „Обединени патриоти". Аз почивам всяка година в България, в село Резово със семейството ми", обясни депутатът от ДПС Йордан Цонев.

„Равносметката ми е положителна. Успяхме да прокараме два много важни закона - Законът за устройство на територията, в който регламентирахме новия ред за поставяне на преместваеми обекти. Има оздравяване на коалицията на „Обединени патриоти", освободени са хората, които непрекъснато пречеха и разрушаваха коалиционното единство от една страна, а от друга страна - не идваха на работа. Българското море е най-хубавото, най-приятното и най-красивото място, където човек може да почива през лятото", каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

„Все още рекапитулацията за това колко приети законопроекти имаме, изслушвания и какъв бил обемът на парламентарния контрол не сме правили, защото последният пленарен ден е в ход. Нашите колеги от „Обединени патриоти" са ярки индивидуалности и често техните спорове се пренасят в публичното пространство, но вярвам, че те са отговорни и ще намерят сили да решат проблемите помежду си. Следващите седмици ще работя като общопрактикуващ лекар в Смолян", каза Даниела Дариткова от ГЕРБ.

Междувременно стана ясно, че шефът на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев подаде оставка. Това съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева пред депутатите в пленарната зала по време на заседанието в сряда.