Задържаха нелегални цигари и алкохол на Дуранкулак
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Юли 2019 14:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха нелегални цигари и алкохол на Дуранкулак

/КРОСС/ Митнически служители от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване" (ГД МРР) откриха 3120 кутии (62 400 къса) контрабандни цигари от марките „Минск" и „Parliament" в туристически автобус с българска регистрация, пътуващ от Беларус, при проверка в района на ГКПП Дуранкулак на 29.07.2019 г. Цигарите с белоруски бандерол са били укрити във фабрична кухина на автобуса. При проверката на превозното средство са открити и 7 бутилки с хладилен газ тип R134а, всяка с нето тегло над 13 кг, за който не са били представени необходимите документи.

При последвали оперативни действия е установен обект, използван за съхранение на нелегални акцизни стоки. При извършена проверка в обект - частен имот, находящ се в село в обл. Добрич, митнически служители от ГД МРР установяват наличие на още 1793 кутии (35 860 къса) цигари без валиден български бандерол, както и над 200 бутилки водка от 0,5л. с украински бандерол.
Общо са иззети 98 260 къса цигари, 207 бутилки водка и 7 бутилки хладилен газ. Образувани са две досъдебни производства по описа на ГД МРР под надзора на районните прокуратури в Каварна и Добрич.