Над 70 културни събития включва тазгодишната "Аполония" в Созопол
Секция: КУЛТУРА
01 Август 2019 13:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 70 културни събития включва  тазгодишната "Аполония" в Созопол

/КРОСС/ Официалната пъстра програма на тазгодишното издание на най-големия арт Фестивал у нас - Празниците на изкуствата „Аполония" вече е достъпна на www.apollonia.bg. Изобилие от най-различни културни събития ще завладеят морския град Созопол от 29 август - 7 септември. Над 70 на брой ще бъдат събитията през 35-ото юбилейно издание на Аполония, а билетите са налични в мрежата на Eventim. В продажба е и лимитираният Златен билет за Аполония 2019.

Тазгодишната кино програма ще бъде открита с уникалния филм „Да ходиш по вода", който разказва за пътя към осъществяването на един от най-мащабните арт проекти, „Плаващите кейове", и неговия създател Христо Явашев - Кристо. Зрителите ще имат невероятната възможност да се пренесат в Италия на езерото Изео, където мечтата на безброй хора да ходят по вода става реалност. Филмът за сбъдването на една смела идея, зародила се още през 1970 г., е дело на изключително талантливия български режисьор Андрей Паунов и ще бъде показан на 30 август от 23:00 часа в читалище „Отец Паисий".

Друг ключов акцент в програмата ще бъде концертът на харизматичния Васил Петров. Един от най-обичаните български поп и джаз изпълнители ще озари с таланта си сцената на Амфитеатъра в Созопол на 4 септември от 21:00 ч. Васил е сред любимите изпълнители на Фестивала и по повод юбилея на Празниците на изкуствата е подготвил специална програма, включваща едни от най-големите му хитове в изцяло нов аранжимент. „Бряг за двама", „Подслон в дъжда", „Другият" са само част от песните, на които публиката ще може да се наслади в лятната вечер.

Публиката на Фестивала ще чуе любимите на поколения българи музикални групи - Б.Т.Р, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, ФСБ, Биг бенда на БНР и много други. Концертите на групите ще са в Амфитеатър „Аполония". Повече информация може да откриете в официалната програма на Празниците на изкуствата 2019 г.

Като продължение на програмата за 35-ата си годишнина, Фондация Аполония организира съвместно с НДК грандиозен концерт на известния италиански изпълнител Марио Бионди в София. Мащабното събитие ще се проведе на 18 октомври в Зала 1 на НДК.