Съдът може да не регистрира партията на Слави, името ѝ било антидържавно
Секция: ПОЛИТИКА
03 Август 2019 15:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съдът може да не регистрира партията на Слави, името ѝ било антидържавно

/КРОСС/ "Няма такава държава" е името на политическият проект на Слави Трифонов. Това име обаче противоречи на изискванията за създаване, според закона за политическите партии. Това коментира пред "България Днес" дългогодишният юрист и бивш председател на парламента и премиер проф. Огнян Герджиков.

"С това название може и да не издържи пред съда, според мен ще има трудности при регистрацията на формация с името "Няма такава държава", защото то само по себе си говори за антидържавност", разясни проф. Герджиков.

Слави анонсира раждането на партийната си амбиция в последното си шоу на 31 август.

"Казах, че като политическата класа не иска да ни гледа отвън - ще ни гледа отвътре. Заради това създаваме политически проект, който по законен начин всички решения от референдума ще ги превърне в закон", анонсира Слави.

Заглавието на формацията, избрано от Дългия, влиза в противоречие на изискванията на закона, според които не се допуска образуването на политическа сила, ако в тезите, името и устава ѝ има "дейност, насочена против суверенитета и териториалната цялост на държавата".