Спортните таланти на „Еврофутбол" Василики Кадоглу и Георги Цурев триумфираха на маратона „Галата - Варна"
Секция: СПОРТ
05 Август 2019 11:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спортните таланти на „Еврофутбол" Василики Кадоглу и Георги Цурев триумфираха на маратона „Галата - Варна"

/КРОСС/ Спортните таланти на „Еврофутбол" в плуването Василики Кадоглу и Георги Цурев триумфираха в 79-о издание на плувния маратон „Галата - Варна". В изключително оспорвана борба първи на буна №2 при мъжете финишира 17-годишният Цурев, който преодоля 4-те километра за 49.59 мин. Втори при мъжете е Радостин Кръстев с 50.03 мин., трети е Никола Саватинов с 50.04 мин.
Съотборничката на Георги от варненския клуб „Астери" - Василики Кадоглу, отвя конкуренцията при дамите и завърши с 56.05 мин. Втора е Габриела Георгиева с 1:03.41 ч., трета е Ивет Шумкова с 1:05.48 ч. Така двамата варненци с най-добри резултати от надпреварата ще участват в градския плувен маратон на Дордрехт в края на август.
За първи път състезанието започна от брега, като това бе плажната ивица на Карантината. В него сили премериха 268 души от девет държави от България, Русия, Украйна, Белгия, Турция, Дания, Англия, Холандия и Молдова.
Маратонът „Галата - Варна" е най-старото плувно състезание в България и тази година бе част от инициативата „Варна - Европейски град на спорта 2019". Събитието бе под патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

„Еврофутбол" желае успех на всички Спортни таланти!