Борисов пред "Ханделсблат": България продължава да се бори за завода на "Фолксваген"
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Август 2019 08:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Борисов пред "Ханделсблат": България продължава да се бори за завода на "Фолксваген"

/КРОСС/ България не се е предала в борбата за новия завод на „Фолксваген", пише германското икономическо издание „Ханделсблат". В интервю за влиятелния вестник българският премиер Бойко Борисов твърди, че страната ни е най-добрата локация за инвестиции в региона.

Инвестицията в България би била положителен сигнал към цяла Източна Европа, смята Борисов. И изтъква предимствата на България: данъчна система, държавни помощи и добра транспортна комуникация. „Правителството ще изчерпи всички възможности за държавни субсидии, които са позволени от законодателството на ЕС - това сме заявили на „Фолксваген", обещава премиерът в писменото интервю. „Ще покажа, че съм най-лоялният партньор на световните гиганти в автомобилостроенето", цитира „Ханделсблат" Борисов.

В същото време от централата на „Фолксваген" във Волфсбург отново подчертаха, че окончателното решение за новия завод на концерна не е взето. То се очаква в началото на септември. „Предстоят преговори с фаворитите", заяви говорителка на концерна.

През последните седмици се появиха редица медийни публикации, според които заводът на най-големия германски производител на автомобили ще бъде построен в Турция - край Измир. Инвестицията е за близо милиард и половина евро.