София вече има паркинг за велосипеди и електрически тротинетки
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Август 2019 16:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
София вече има паркинг за велосипеди и електрически тротинетки

/КРОСС/ Първи паркинг за тротинетки и велосипеди беше открит в столицата, предаде репортер на БГНЕС. Велопаркингът се намира на бул. "Витоша" в близост до пресечката с ул. "Д-р Стефан Сарафов" в посока Южен парк. Освен него ще бъдат открити такива и около Ларгото, на ул. "Московска" и бул. "Дондуков"

Зоните за оставяне на велосипеди и тротинетки ще са в пешеходни пространства и синя и зелена зона, защото там има разчертани места. 42 от тях ще бъдат в "Синята зона", а останалите в "Зелена зона".

Паркирането на двуколесните превозни средства ще бъде безплатно. Идеята на Столичната община е да се подберат локации, където има интензивен трафик, и целта е да се избегнат недобрите практики от останалите европейски градове, в които електрически тротинетки и велосипеди се оставят навсякъде, което създава затруднение пред останалите участници в движението.

Държавната агенция за безопасност на движението по пътищата подготвят наредба, в която да бъде регламентирано използването на електрически тротинетки.

Идеята е гражданите да се придвижите пеша най-много до 500 м до мястото, което ги интересува.