Рекорд: Юли в Аляска е бил най-топлият месец в САЩ
Секция: СВЯТ
08 Август 2019 08:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рекорд: Юли в Аляска е бил най-топлият месец в САЩ

/КРОСС/ Изминалият юли в американския щат Аляска е бил най-топлият месец, откакто там се водят подобни статистики, предаде ДПА. Средната месечна температура е била 14,5 градуса по Целзий, според данни на американското правителство.
Това е с 3 градуса повече от средното за юли в Аляска и е малко над средното за досегашния най-топъл месец там, а именно юли през 2004 г., уточни американското Управление за океанографски и атмосферни изследвания.

За съседните 48 щата управлението каза, че средната температура през юли е била 23,6 градуса по Целзий. Това превръща изминалия юли в 27-ия най-топъл юли за 125-те години на водене на подобни статистики. На същата 27-а позиция е и месец юли през 1917 г.

Управлението освен това отчита, че през изминалия юли е имало и рекордни наводнения, които са били най-големият метеорологичен проблем за 48-те съседни щата. Много от тях са били причинени от урагана Бари, преминал през щатите Луизиана и Арканзас.

Валежите са били почти колкото средното за месеца, но данните за последните 12 месеца за валежите - тоест от август 2018 г. до юли 2019 г. - превръщат анализирания период в най-влажния период август-юли в историята на страната.