Българска компания от ВиК сектора е пред подписване на сделка в Туркменистан
Секция: ИКОНОМИКА
11 Август 2019 14:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българска компания от ВиК сектора е пред подписване на сделка в Туркменистан

/КРОСС/ Българска строителна компания от ВиК-сектора е пред подписване на сделка в Туркменистан, стана ясно след проведените днес бизнес срещи в близост до курортния град на Каспийско море Аваза. За сделката потвърдиха както премиерът Борисов, който е в Туркменистан, така и министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, която е съпредседател и на смесената междуправителствена комисия, която заседава също днес в Централно азиатската държава Аврамова определи като незадоволителен постигнатия към момента стокообмен :

"Има стокооборот между България и Туркменистан, който ние отчитаме, че не е на нужното ниво, така че има много ниши и неразработени територии, в които можем да си сътрудничим. Ще разгледаме всички сфери - като промишленост, здравеопазване, култура, най-вече енергийната сфера. Ще разгледаме и строителството, така че по всички теми комисията ще излезе с конкретни препоръки".

Българската страна е готова да окаже подкрепа на туркменистански фирми, които желаят да инвестират в България в сектори, в които имаме традиционни предимства и такива, които осигуряват висока добавена стойност и повишена конкурентоспособност на икономиката. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов на откриването на Българо- туркменистански бизнес форум. Икономическият министър е част от официалната делегация, начело на която е премиерът Бойко Борисов в Туркменистан, за участие в Първия каспийски икономически форум.