За поредна година безводие в Симеоновград в разгара на жегите
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Август 2019 10:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
За поредна година безводие в Симеоновград в разгара на жегите

/КРОСС/ 12 години водата в Симеоновград е забранена за пиене. През последните дни обаче, дори няма вода в чешмите. „При 40 градуса температура нямаме вода. Има малки деца, възрастни хора, а водоноската е празна. Осигурена е една водоноска за целия град", коментира жена от града.

Според хората, когато вода все пак има, то тя е черно-жълта и не е годна за пиене. От името на инициативен комитет изпратихме жалба до всички държавни институции. След отговор от президентството поставиха водоноска. Тя е 1 200 литра и би трябвало да обслужва 6 000 души, което е невъзможно, коментира друга потърпевша.

Наложи се да донесем водоноска заради качеството на водата. Установиха се отклонения по показател манган и се наложи да я донесем. Месеците юли и август са най-горещите, използва се максимално количество вода. Водоноската вече е празна, но ще я напълним. Въпрос на организация е, каза гл. инженер Никола Каракехайов. По думите му в понеделник ще бъде обявен режим на водата след заповед на кмета.

Говори се, че няма и достатъчно вода в кладенците. Ако е така - ще обявя режим на водата, но задължително трябва да ме уведомят кога, колко и какъв е дебитът и ще може ли да се захранва градът. След това ще можем да направим график, според който водата да е максимално справедливо разпределена, заяви кметът на Община Симеоновград Милена Рангелова.