Оставиха в ареста 58-годишен убиец
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Август 2019 14:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Оставиха в ареста 58-годишен убиец

/КРОСС/ След уважено от съда искане на Окръжната прокуратура във Варна обвиняем за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост е с мярка за неотклонение „Задържане под стража"
58-годишният Атанас Г., който бе привлечен като обвиняем за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост, вече е с мярка за неотклонение „Задържане под стража", след като Варненският окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура във Варна.
Досъдебното производство е било образувано, след като на 8 срещу 9 август тази година след сигнал е било намерено тялото на 51-годишната Йорданка А. в дома й в кв. „Аспарухово". Жената е била убита след жесток побой от мъжа, с когото живеела на семейни начала отскоро. Двамата се запознали в социалните мрежи и решили да се съберат за живеят заедно.
Атанас Г. пристигнал от Пазарджик и се нанесъл в дома на убитата жена. След задържането му той е тестван за алкохол и резултатите са показали 3,30 промила алкохол в кръвта му. До момента 56-годишният обвиняем не е признал вината си.
Определението на Варненския окръжен съд, с което е била взета най-тежката мярка за процесуална принуда - задържане под стража, на Атанас Г., подлежи на обжалване пред Апелативния съд.