Агенцията за държавна финансова инспекция започва проверка в БАБХ
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Август 2019 14:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Агенцията за държавна финансова инспекция започва проверка в БАБХ

/КРОСС/ Агенцията за държавна финансова инспекция/АДФИ/ започва проверка в Българската агенция по безопасност на храните/БАБХ/, съобщи ръководителят на спецпрокуратурата Димитър Петров по време на брифинг в сградата на Специализирания съд. Той уточни, че инспекцията е възложена от спецпрокуратурата след разпореждането на главния прокурор. Освен това разследващите са изискали и документи по сключени договори с БАБХ.

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверката на агенцията по храните, след като данни бяха публикувани в журналистическо разследване.

Петров разказа и за разбита престъпна група, която от 4-5 години работела на територията на страната. Тя се занимавала основно с разпространение на дрога и търговия на наркотиците на едро. До момента са задържани седем човека, издирват се в чужбина още над 20. Сред тях са и сочените за трима ръководители.

Престъпната група работела не само по направление на наркотиците. Част от дилърите на най-ниски нива били заставяни да продават чрез натиск и побой.

Акцията по разбиването на групата се проведе в средата на миналата седмица. В групата са участвали хора, чиито лица били сложени на листовки със заглавие "Те тровят вашите деца" преди две години.