Руснак купи острова на Онасис за 120 млн. евро
Секция: ЛЮБОПИТНО
13 Август 2019 17:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руснак купи  острова на Онасис за 120 млн. евро

/КРОСС/ Дмитрий Риболовлев обожава остров Скорпиос и без да се замисли го определя като Рая на Земята. Наскоро там Екатерина - дъщерята на милиардера вдигна сватба. През последните години тя трескаво реконструира острова. Новият проект, който включва 12 вили с 48 спални, е на стойност 120 млн. EUR.Основната идея на проекта е максимално да се използва естествения релеф на острова. Предвидено е в комплекса да има тенис корт, поле за голф, SPA, ресторанти, изложбени зали, площадка за хеликоптер и пристанище за яхти. Това ще е първият луксозен жилищен комплекс за почивка на средиземноморския остров.Още през 60-те години на миналия век гръцкият предприемач Аристотел Онасис купува остров Скорпиос и го озеленява с 200 различни вида дървета, пренесъл е пясък за плажа и е построил вила в южната част на острова. Заедно с примата Мария Калас е прекарвал много време на острова.През 1968 г. Онасис сключва брак с Жаклин Кедени и именно Скорпиос е било мястото, където са се крили от папараците.

video: https://www.youtube.com/watch?v=6d03Wz_qL6k

На Скорпиос са отсядали едни от най-известните личности на отминалото столетие. Мария Калас, например, се наслаждавала на компанията на Онасис на острова докато двамата били заедно. Джаки Кенеди е другата известна и влиятелна персона, радвала се на екзотичната красота на частния гръцки остров. Там са се провеждали и много партита, превърнали го в едно от основните места за среща на световния елит.

След смъртта на Онасис през 1975 година Скорпиос е наследен в семейството му. Кристина Онасис умира от сърдечен удар едва на 37 години, само 13 години след баща си, след което имотът отива у Атина Онасис Ръсел - единствената дъщеря на Кристина.
Атина, обаче, нямала намерение да задържи острова и след години го продала за над 100 млн. евро на Екатерина Риболовлева - дъщерята на руския олигарх Дмитрий Риболовлев.