Георги Миланов, ИК “За Красна поляна”: Ще премахна етикета „гето“ от Красна поляна
Секция: ПОЛИТИКА
13 Август 2019 18:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Георги Миланов, ИК “За Красна поляна”: Ще премахна етикета „гето“ от Красна поляна

/КРОСС/ Ще премахна етикета „гето" от Красна поляна и ще превърна района в действаща икономическа единица. Това каза за предаването „Софийска трибуна" по Радио „Фокус"Георги Миланов - издигнат за кмет на Красна поляна от Инициативен комитет „Бъдеще за Красна поляна" и подкрепен от БСП. „Искам да видя нашата страна в добра светлина.

Крайно време е да започнем да се развиваме в правилната посока. За да се случи това всеки трябва да направи крачка като започне от собствената си къща, улица и квартал", обясни той.

По думите му проблемите в Красна поляна са сходни с тези в останалите 23 района на София - липса или лоша инфраструктура и тротоари. „Над район Красна поляна стои вечно надвисналият етикет „гето" заради кв. „Факултета", Виетнамските общежития и „Татарли". Ще работя за промяна на този етикет, за да можем да привлечем повече инвеститори и да превърнем района в действаща голяма икономическа единица, към която хората да се стремят.

Това ще бъде благоприятно за създаването на нови работни места и в квартала ще започне да се осъществява движение на стоки и капитали. Вече няма да бъде просто един „квартал-спалня", в който хората сутрин отиват на работа, а вечер се прибират", уточни Миланов.

Кандидатът за кмет акцентира върху проблема с Виетнамските общежития и обещанията за премахването им до 2022 година. „Нека не забравяме, че сме в навечерието на местните избори - времето, в което се правят големи обещания. Този проблем остава неразрешен вече доста години, а сега София се събужда и хората започват да се обединяват в инициативни комитети и в най-различни НПО-та, чрез които да търсят правата си.

Под натиска на обществото районната администрация наистина може да намери решение на този проблем. Необходимо е и останалите 23 района да станат съпричастни и хората от общежитията да бъдат разселени из цяла София", посочи Георги Миланов.

Той коментира и казуса със стадион „Септември". „Той продължава да бъде развалина и грозна гледка за жителите на Красна поляна. Стадионът е язва в сърцето на квартала. Жителите не пускат децата си да играят там поради високата степен на опасност", отбеляза той.

Като свой основен приоритет кандидатът за кмет посочи образованието. „Ще работя за образоване на хората, за високо ниво в детските градини и училищата", обяви той.

Комуникацията и диалогът е ключът към успешното управление, каза още Миланов. „В район Красна поляна има изграден обществен съвет, но за съжаление той не функционира. Той трябва да бъде възобновен.

От различните квартали на Красна поляна трябва да бъдат излъчени делегати, които да присъстват на обществените съвети, за да могат проблемите на хората по-лесно да достигат до местната управа.

Най-важен е жителят и конкретния му проблем и ние трябва да търсим решение на прости въпроси като озеленяване и паркоместа. Когато това започне да се случва, тогава ще има и реални резултати", обясни Георги Миланов.

По думите му диалогът с гражданите трябва да бъде поставен на първо място. Миланов апелира както жителите на Красна поляна, така и на София да бъдат активни. „Нека София и Красна поляна се събудят и гражданите да определят посоката, по която трябва да вървим и да градим напред и нагоре.

Крайно време е да проявим заинтересованост към държавата и към случващото се около нас и да променим това, което не ни харесва", обобщи кандидатът за кмет на Красна поляна.