Магистрала Струма ще бъде изцяло отворена най-рано след две седмици
Секция: Автомобили
15 Август 2019 11:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Магистрала Струма ще бъде изцяло отворена най-рано след две седмици

/КРОСС/ Платното в посока София на магистрала „Струма" може да бъде пусната най-рано след 2 седмици. Това съобщи в сутрешния блок на Нова телевизия„Здравей, България" инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на АПИ. По думите му ремонтът на другото платно ще продължи по-дълго време. Областно пътно управление прави обходи. При проверката от април 2018 година не са установени нарушения, коментира инж. Досев. Той допълни, че пътната агенция има много добра комуникация с почти всички общини. В момента тече и обхождане на всички подобни съоръжения.

Директорът на РИОСВ - Перник Пламен Ангелов успокои, че въздухът в района е чист. По думите му задължение на общината е да не допуска депониране и съхранение на територии общинска собственост и общински пътища. Тя е установила нерегламентирано замърсяване и е поискала съдействие от нас. През 2018 година ние сме направили акт и сме съставили наказателно постановление, допълни Ангелов.

Направено е задължително предписание до 28 юли районът да бъде почистено. А през последните години собственикът на горелия склад е получил 9 акта на обща стойност около 20 000 лева.