Български отбор по карате се завърна от Япония с общо 12 медала от две големи състезания!
Секция: СПОРТ
15 Август 2019 13:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Български отбор по карате се завърна от Япония с общо 12 медала от две големи състезания! Сред тях 11 и 12-годишен завоюваха бронзови отличия!

/КРОСС/ Български представителен отбор на „Кофукан България", състоящ се от 7 души, представители на два отбора по карате - СК "Кофукан Бул" София и СК "Торнадо" Хасково, преди броени дни се завърна от две големи състезания в Япония с общо 12 медала! И двете състезания бяха с ранг на Световно първенство.

Първото състезание беше в гр. Тойоока, Япония на 27 и 28 юли 2019 г. Там се проведе Световната купа по Карате стил Шито-рю на организацията „Kofukan International" и "Kofukan Japan". В състезанието участваха състезатели от 16 държави: България, Япония, Австралия, Англия, Беларус, Дания, Зимбабве, Индия, Норвегия, Нова Зеландия, Непал, Португалия, Франция, Швеция, Шотландия и Южна Африка. В състава на отбора участваха 2-ма състезатели от СК „Торнадо" и 5-ма от СК"Кофукан Бул", които направиха следните класирания:
2-ро място за отборно кумите мъже / Станчо Станчев, Михаил Генадиев, Явор Колев, Андрей Бояджиев, Светослав Витков/;
2-ро място индивидуално кумите мъже до 70 кг. - Станчо Станчев от СК „Торнадо" Хасково;
3-то място индивидуално кумите мъже до 70 кг. - Явор Колев oт СК „Кофукан Бул" София;
3-то място индивидуално ката момчета 11-12 г. и 3-то място индивидуално кумите момчета 10-11г. - тежка категория - Борис Савов (11 г.) СК „Кофукан Бул" София;
3-то място индивидуално ката момчета 11-12 г. - Ангел Ангов (12 г.) - СК „Торнадо" Хасково.


Второто състезание „SHITO-RYU KARATE-DO KEIYUUKAI OPEN KARATE CUP 2019" в град Химеджи, Япония се проведе на 3 август 2019 г. В него взеха участие същите състезатели от България, както и представители от Япония, Австралия, Англия, Беларус, Дания, Зимбабве, Индия, Норвегия, Нова Зеландия, Непал, Португалия, Франция, Швеция, Шотландия, Южна Африка. Японското присъствие тук беше от над 150 състезатели. Ето и класиранията на българите:
3-то място индивидуално кумите мъже до 67 кг. - Станчо Станчев - СК „Торнадо" Хасково;
3-то място индивидуално кумите мъже до 84 кг. - Михаил Генадиев - СК „Кофукан Бул" София;
5-то място индивидуално кумите момчета 12-13 г. - Ангел Ангов - СК „Торнадо" Хасково.

Сред многото медали и достойното представяне на българите в Япония трябва да подчертаем успехите на най-малките ни състезатели - Борис Савов на 11 години от София и Ангел Ангов на 12 години от Хасково, които напълно заслужено си спечелиха бронзови медали. Участието на българският отбор бе осигурено изцяло със собствени средства. Негов ръководител бе Светослав Витков - 4-ти Дан Шито Рю Карате до.

След успехите в Япония СК "Кофукан Бул" София отваря врати за новите бъдещи шампиони по карате. От 1 септември в залата на стадион "Академик" стартират нови групи за деца и възрастни, без ограничение във възрастта. Тренировките ще са в понеделник и сряда от 19.00 - 20.30 ч. на стадион "Академик" (до зала "Фестивална"). За контакти и записвания: 0879521610
Идеята на треньорите е (при желание) родителите да се включат в тренировките заедно с децата, като заплащането за двамата ще е на цената за един (т.е. без допълнително заплащане)."Предлагаме на родителите да не "висят" по кафенетата и колите, а да спортуват заедно с децата си, като ги подкрепят и дават личен пример" - обясняват от клуба.