Георги Стефанов, адвокат на собственика на „ТАД груп”: Необяснимо е защо Иван Тодоров е още в ареста
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Август 2019 10:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Георги Стефанов, адвокат на собственика на „ТАД груп”: Необяснимо е защо Иван Тодоров е още в ареста

/КРОСС/ От процесуална гледна точка за мен е необяснимо защо Иван Тодоров продължава да е в ареста, защото най-малко данни в делото за източването на данни от НАП има за него. Той почти не се споменава нито от свидетелите, нито от каквито и да е други доказателства. Нямам представа защо изобщо е поискана такава мярка за неотклонение спрямо него и според мен тя поставя обвиняемите по делото в една неравнопоставена позиция. Това каза в БТВ „Тази сутрин" адвокатът на Иван Тодоров - Георги Стефанов. Най-вероятно в най-скоро време ще се борим за изменение на мярката, добави той. Клиентът ми се занимава с с честен бизнес. Той е инвеститор, който рискува собствени средства, за да инвестира в България. Според Георги Стефанов, Иван Тодоров е натопен, най-вероятно от конкурентна фирма.

Кристиян Бойков има данни по отношение на авторството на деянието. По данни на защитата много хора са прониквали в НАП и това е видно от тези чатове. Това е ставало с най-обикновена парола и акаунт. По делото има двама свидетели, които са били на изпитателен срок в „ТАД Груп". Те не са се справяли и са били освободени. Тези служители не са имали достъп до Иван и няма как да дадат каквито и да е сведения за него, коментира Георги Стефанов.

Според адвокатът натискът, който се оказва от страна на прокуратурата, нарушава презумпцията за невинност. Не може прокуратурата да твърди пред медиите, че даден човек е виновен, преди съдът да се е произнесъл. По тази причина сме подготвили искове не само от Съда по правата на човека, а и към Федералния съд в Калифорния. Не е изключено да се стигне до 7-цифрени суми, които България ще изплати, заяви Георги Стефанов.