Идва голяма порция лято, чакат ни слънчеви и горещи дни
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Август 2019 13:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Идва голяма порция лято, чакат ни слънчеви и горещи дни

/КРОСС/ Днес ще е последният ден, в който още ще усещаме хладния полъх, той постепенно си отива. От утре (събота) навлизаме в една голяма порция „лято", това сочи средносрочната прогноза за времето, представена в „Дарик Кафе".

В първия ден от уикенда ще преобладава слънчево време. След обяд над източната половина от страната и планинските райони ще се развива купеста облачност и на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса.

По Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури 25-28. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра около 18, на 2000 метра - около 11 градуса.