Задържаха предполагаемия убиец на 7-годишното момиче
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Август 2019 14:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха предполагаемия убиец на 7-годишното момиче

/КРОСС/ Хванаха предполагаемия убиец на 7-годишното момиченце в село Сотиря 21-годишния Мартин Трифонов. Задържан е в района на селото, прострелян е в краката при опит да избяга.

Тежкото престъпление е станало в четвъртък вечерта в сливенското село. Детето е намерено в дере, изнасилено и пребито до смърт.

Силите на реда издирваха предполагаемия извършител по земя и въздух. По последна информация Мартин Трифонов се засякъл с момиченцето вчера следобед в магазин в селото, в който детето влязло да си купи сладолед. Малко по-късно момиченцето е намерено в безпомощно състояние и по-късно починало в болницата.

По данни на МВР заподозреният е безработен, неграмотен и е лежал в затвора за блудство и кражби.

Според разкази на хора от селото, Трифонов живеел във вилната зона, слизал до селото само за да пазарува, не общувал с никого и е заплашвал местни деца и преди. Той е участник и в инцидент отпреди година, при който 7 кучета разкъсаха стопанина си. Тогава Трифонов минавал покрай една от вилите и кучетата от двора го нападнали. Стопанинът им опитал да ги укроти, но бил нападнат от тях и нахапан до смърт.

„Безработен е, саможив човек е, асоциален, няма никакви приятели. Семейството му е в много тежко материално положение, не разполага с финансови средства, няма работа, не е завършил образование. Осъждан е за блудство към негова близка на неговата възраст, били са на 16 години тогава", посочи по-рано главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Очаква се малко по-късно от министерството да дадат подробна информация за задържането на 21-годишния мъж.

Полицейското присъствие в село Сотиря, в чиито покрайнини детето беше открито с множество травми по тялото, остава засилено.