Трафик след затварянето на "Струма", напрежение на "Капитан Андреево" заради проверки
Секция: Автомобили
17 Август 2019 09:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трафик след затварянето на "Струма", напрежение на "Капитан Андреево" заради проверки

/КРОСС/ .Магистрала "Струма" край Дупница остава затворена в двете посоки. Всички коли се пренасочват по стария път - Е-79, където опашката от автомобили надминава 6 км. Натовареният трафик изнерви шофьорите и стана причина за десетки инциденти. Тир и луксозна кола са се ударили след засичане. По пътя е станала и верижна катастрофа. За щастие, няма сериозно пострадали.

Десеткилометровият участък между Дупница и Бобошево ще остане затворен поне две седмици.

Жителите на селата Джерман и Усойка ще бъдат обезпокоени заради трафика.

Изключително затруднен трафик на граничния пункт „Капитан Андреево". Движението е натоварено в посока от Турция към България. Сред основните причини е и потокът от гастарбайтери, които пътуват към Западна Европа. За последното денонощие в страната ни са влезли над 6 000 автомобила с 25 000 пътници.

Семейството на Пънар се прибира към Германия след традиционната си ваканция в южната ни съседка. За да стигнат до България са чакали 8 часа. „Това е наистина прекалено дълго време, идваме от Турция и чакането е ужасно", каза Пънар.

След края на Курбан Байрам масово гастарбайтерите са тръгнали обратно към Западна Европа. При 30 градуса навън, чакането се превръща в кошмар. „Много е горещо. Служителите ни претърсват и трябва да чакаме допълнително, това е ужасно", добавя Телал.

От „Гранична полиция" обясняват, че правят стандартни проверки, а броят на служителите е увеличен. „Организацията, която сме създали от наша страна - всички трасета, които са на вход са отворени или 9 плюс 1 с пълен капацитет", коментира началникът на ГКПП „Капитан Андреево" Емил Гочев.

Въпреки че всяко лято чакат на границите, гастарбайтерите традиционно пътуват с автомобили. Казват, че няма друг вариант, защото са много хора и пътуват с голямо количество багаж.

Трафикът ще остане интензивен и следващите дни, поне до края на месеца.