Отиде си актьорът Питър Фонда
Секция: Шоубизнес
17 Август 2019 09:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отиде си актьорът Питър Фонда

/КРОСС/ .Американският актьор Питър Фонда, син на Хенри Фонда и брат на Джейн Фонда, почина на 79-годишна възраст, предадоха агенциите, като се позоваха на семейството му.

"С дълбока тъга споделяме новината, че Питър Фонда почина", заяви семейството.

Фонда починал тихо вчера сутринта в дома си в Лос Анджелис, заобиколен от семейството си. Официалната причина за смъртта е дихателна недостатъчност вследствие на рак на белия дроб."В един от най-тъжните моменти в живота ни не сме в състояние да намерим подходящите думи, за да опишем болката в нашите сърца. Докато скърбим, ви молим да зачитате личното ни пространство", се казва в изявлението на семейството.

"И докато скърбим за загубата на този очарователен и мил човек, желаем също всички да възхваляват неговия дух и любов към живота", допълва то.
Фонда е роден в Ню Йорк на 23 февруари 1940 г. в семейството на легендарната звезда от екрана Хенри Фонда и Франсис Форд Сиймор, дама от хайлайфа на Ню Йорк. Брат е на актрисата Джейн Фонда.

Прочува се с филма от 1969 г. "Волният ездач", в който участва заедно с Денис Хопър и Джак Никълсън. Фонда е продуцент и съавтор на сценария и е номиниран за награда "Оскар" на Американската филмова академия за най-добър оригинален сценарий.

Като режисьор си създава име с кинопродукции като "Наемният работник" (1971 г.). Номиниран е за "Оскар" за най-добър актьор за ролята си във филма "Златото на Ули" (1998 г.)