Среднощен протест в Омуртаг заради загинало при катастрофа момче
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Август 2019 10:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Среднощен протест в Омуртаг заради загинало при катастрофа момче

/КРОСС/ .Късно снощи в Омуртаг десетки жители излязоха на спонтанен протест. Те поискаха справедливо разследване на причините за катастрофа, при която загина 17-годишно момче, а друг негов връстник е в критично състояние в болницата в Търговище. След като не бяха чути пред Полицията в Омуртаг, протестиращите излязоха на главния път София - Варна и го блокираха, като запалиха и гуми.

Жители на ромската махала и близки на загиналото момче излязоха на спонтанен среднощен протест в Омуртаг. Пред сградата на полицията те поискаха обяснение защо, по техни думи, се прикрива другият участник в катастрофата и поискаха да видят неговата кола.

След като не бяха чути, протестиращите организираха шествие по главния път София-Варна и го блокираха. Заради тъмнината бяха запалени гуми. Наложи се намеса на полицаи от Търговище, които да разпръснат протестиращите. В ромската махала те бяха изслушали от областния управител Митко Стайков, който им обеща безпристрастно разследване на случая и разпореди проверка.

„Хората от махалата се дигнаха, затова че по медиите е било отразено само те какво са направили, а другият участник в катастрофата не е засегнат. Това ги навежда на мисълта, че явно може да се опита някой да прикрие и да повлияе на разследването. Другият участник в катастрофата е общински съветник от ДПС, което допълнително е наляло масло в огъня. Аз бях снощи и разпоредих проверка наново за самата катастрофа, за да не допуснем пропуски", каза Стайков.

Областният управител е посетил в болницата пострадалото момче. То все още е в критично състояние.

„При този нелеп инцидент е загинало едно момче, второто е в критично състояние. Раненото момче има травма на белия дроб, черепно-мозъчна травма, счупен прешлен и е на командно дишане. Лекарите се борят за живота му", допълни Стайков.