Пътната маркировка ще бъде освежена до началото на учебната година
Секция: Автомобили
17 Август 2019 15:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пътната маркировка ще бъде освежена до началото на учебната година

/КРОСС/ Столична община, наред с ремонтите в училищата, работи и по освежаване на пътната маркировка. Това заяви заместник-кметът на София Дончо Барбалов, който се включи в инициативата на Института за пътна безопасност „Мисия Нула", предаде репортер на БГНЕС.

„Работим усилено по обновяване на основната пътна маркировка в София и пешеходните пътеки. Много е важно за началото на новата учебна година да сме направили всичко възможно да обезопасим и районите на училищата", отчете Барбалов.

заместник-кметът допълни, че на някои места маркировката не е достатъчна и са нужни повдигнати пешеходни пътеки. „Правим такива, но не може всички да са повдигнати. Целта е всички да бъдем по-съзнателни на пътя и да се съобразяваме с правилата".

Основната цел на кампанията "Мисия нула" е не да няма катастрофи, а да няма жертви. Близо 700 души годишно у нас загиват при пътни инциденти. Част от "Мисия нула" е провеждането на национален шампионат "Безопасно шофиране и кръг от национален шампионат "Затворен маршрут "Писта София 2019″ на 17 и 18 август. Заради това движението ще бъде ограничено по бул. " Владимир Вазов", за да се проведе обучението по безопасно шофиране и "Писта София 2019". Volume 0%.