Къде какво в страната днес
Секция: Предстоящи събития
18 Август 2019 08:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Къде какво в страната днес

/КРОСС/ София.
От 12.00 ч. в зала „Роял" на „София Хотел Балкан" министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще участва в събрание по случай националното честване на Деня на миньора.

***
София.
От 10.00 ч., в Южния парк в София ще се проведе Боса разходка - специално събитие, което е част от кампанията за превенция на разширените вени и хронична венозна болест „Вземи краката си в ръце".

***
София.
От 10.00 ч. ще се проведе обучение по безопасно шофиране група 1 на ул. „Резбарска".

***
Асеновград.
От 14:00 ч. на площад „Академик Николай Хайтов" ще се проведе награждаването в тазгодишното издание на планинския ултрамаратон „Персенк Ултра".

***
Бургас
От 09.00 до 19.30 часа в експозиционен център „Флора" ще бъде представена изложба на живи пеперуди

***
Бургас
От 10.00 до 13.00 и от 16.00 до 20.00 часа в експозиционен център „Флора" ще бъде представена изложба на папагали

***
Бургас
В 11.00 часа в експозиционен център „Флора" в рамките на фестивал "С книга на плажа" Георги Тошев ще представи книгата "Мама Миа"! Филмът.АББА.Продължението", както и филмът за АББА - тяхната история.

***
Бургас
В 16.00 часа в експозиционен център „Флора" ще се проведе концертът "Ден на Срещи с Пианото" с Иван Дончев в рамките на Международния фестивал "Бургаски музикални вечери"

***
Бургас
В 16.30 часа в експозиционен център „Флора" предстои представяне на книгите "Сакрално: Чудесата близо до нас" от Мариана Праматарова; "Басни и шантавинии" от Пейо Пантелеев; "Културно - историческо наследство в периода на Българското възраждане" от Атанас Пенчев, в рамките на фестивала "С книга на плажа"

***
Бургас

В 18.00 часа в пространството симБиотично на Атанасовското езеро ще се проведе експерименталният концерт на YPSMAEL (de) & E.U.E.R.P.I. (bg), който предхожда фестивала за съвременно изкуство "ВОДА"

***
Бургас

В 19.00 часа в експозиционен център „Флора" ще се проведе концерт на проф. Богданов (Русия) и студенти - пиано в рамките на Международния фестивал "Бургаски музикални вечери"

***
Бургас

В 19.00 часа в експозиционен център „Флора" Алек Попов ще представи книгата "Спътник на радикалния мислител" в рамките на фестивала "С книга на плажа"

***
Варна.
От 9.00 ч. в храм „Св. Анастасий" ще бъде отслужена света литургия по повод празника на чудотворната икона на Света Богородица „Всецарица".

***
Варна.
От 11.00 ч. пред паметника на подводничаря в Пункт за базиране Варна ще бъдат отбелязани 65-годишнината от създаването на Осми дивизион подводни лодки и възстановяването на подводното плаване в България.

***
Варна.
От 15.00 ч. в Археологическия музей ще бъде открита Деветата клубна изложба на Модел клуб - Варна.

***
Видин.
От 19.00 часа публиката във видинската зала „Филхармония" италианският диригент Масимо Челегато ще представи заедно със Симфониета Видин две творби на Чайковски.

***
Пловдив.
От 10.30 ч., в център Тракарт в подлез Археологичски, ще се проведе Ден на узбекската култура.

***
Поморие.
от 19.00 часа в Народно читалище "Просвета 1888" ще бъде премиерата на поетичната книга „ГРАДЪТ - поезия и фотография".

***
Самоков.
От 9.30 ч. Негово преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп ще оглави Архиерейска света Литургия в храм "Рождество Богородично", на "Бельова черква".

***
Търговище.
От 14.00 часа в зала 28 на Община Търговище ще се проведат консултациите за определяне състав на Общинска избирателна комисия (ОИК) Търговище, във връзка с предстоящите на 27 октомври избори за общински съветници и за кметове.

***
Шумен.
От 9.30 часа в зала 203 на Община Шумен ще се проведат консултации за определяне състава на Общинската избирателна комисия за произвеждане на избори за общински съветници и за кметове на общини на 27 октомври 2019 г.- отразява Ивелина.

***
Шумен.
От 19.00 часа на ул. „Тракия" ще се проведе протестно шествие срещу решение за изграждане на социални жилища. - отразява Ивелина.