Обезвредиха 42–годишен, въоръжен с огнестрелно оръжие, в Поморие
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Август 2019 08:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Обезвредиха 42–годишен, въоръжен с огнестрелно оръжие, в Поморие

/КРОСС/ 42-годишен мъж от Поморие, въоръжен с огнестрелно оръжие, е задържан от служители на „Специализираните полицейски сили" към ОДМВР - Бургас след три часови преговори с екип от психолози и служители от РУ - Поморие. Не е допуснато използване на оръжието, като от инцидента няма пострадали.

В 13.48 часа вчера е получен сигнал за пореден семеен скандал, възникнал между 42 - годишния мъж и родителите му на ул."Княз Борис I". Веднага към мястото на инцидента се насочени два полицейски екипа от РУ - Поморие, които констатирали, че 42-годишният мъж се държи агресивно и бил въоръжен с пистолет. Забелязвайки полицаите, той размахал оръжието, отправяйки заплахи. В същото време майка му успяла да излезе от къщата, баща му /трудноподвижен/ останал в дома, в който били и летовници, отседнали на квартира.

Своевременно бил сформиран екип от психолози и служители на РУ, които успели да установят връзка с помориеца и да започнат преговори с него. В резултат на предприетите действия той е задържан в полицейския арест. Установено е, че оръжието е законно притежавано - до преди 8 години той е работил в „Патрулно постова дейност" - РУ - Поморие.

Материалите по образуваното досъдебно производство са докладвани в Районна прокуратура - Поморие.