Слънчева и топла неделя
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Август 2019 08:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слънчева и топла неделя

/КРОСС/ Очаква ни слънчева неделя, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб, след обяд в Източна България - до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са предимно между 27 и 32 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб, в следобедните часове - до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 24 - 26 градуса. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на водата е 26 - 27 градуса.

Над планините ще е слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19, на 2000 метра - 13 градуса.

В понеделник и вторник ще бъде предимно слънчево. Сутрините ще са хладни, но след обяд през втория ден на места в низините температурите отново ще достигат 33-35 градуса. Ще духа слаб източен, в източната половина от страната - до умерен изток-североизточен вятър.