Повдигнаха 3 обвинения на Мартин Трифонов за тежкото убийство на дете
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Август 2019 09:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Повдигнаха 3 обвинения на Мартин Трифонов за тежкото убийство на дете

/КРОСС/ Окръжната прокуратура в Сливен повдигна три обвинения - за убийство, за блудство и за изнасилване на задържания за убийството на 6-годишното дете от сливенското село Сотиря.

Задържаният Мартин Трифонов е в болница под засилена полицейска охрана. Заради трагичната смърт на момичето в понеделник в Община Сливен е обявен Ден на траур. Обвиненията на Мартин Трифонов са повдигнати в присъствието на служебен защитник в болницата, където е настанен, предаде БНТ.

След няколкочасови преследвания вчера и оказване на съпротива, заподозреният за убийството в Сотиря беше прострелян от полицията.

Има огнестрелни рани и счупвания на костите в областта на крака. Състоянието му е стабилно, адекватен е и е контактен, казаха от Сливенската болница. Направени са му две операции. По думите на лекаря поне седмица ще е необходима 21-годишният мъж да бъде изписан от лечебното заведение.

По време на укриването си Мартин се върнал в дома си за кратко. Майка му го нахранила, но не съобщила в полицията.

В понеделник съдът ще гледа мярката за неотклонение на Мартин. Предвидените наказанията за трите обвинения са 30 години затвор, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.