Кметът на Отава разкри, че е гей
Секция: ЛЮБОПИТНО
18 Август 2019 11:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кметът на Отава разкри, че е гей

/КРОСС/ Кметът на Отава разкри в събота, че е гей - новина, която идва в навечерието на седмицата на Гей прайда в канадската столица, съобщи АФП.

"Аз съм гей. Ето - казах го, или по-скоро, написах го. Тези две думи ми отнеха почти четири десетилетия, за да ги изрека, но както се казва,"По-добре късно, отколкото никога", пише Джим Уотсън в писмо, публикувано във вестник „Отава ситизън".

58-годишният Уотсън, който е кмет от 2010 г., припомни, че е бил срамежлив тийнейджър, който се местел и сменял училищата често, което му пречело да има приятели.

Това беше през 70-те години на миналия век, време, в което „почти нямаше ресурси, които да дават насоки или помощ или просто да поговориш".

След като завършил университет, Уотсън заяви, че се е отдал на работата си. Депутат в провинцията от 2003 до 2010 г., той също е бил градски съветник и министър в провинциалния кабинет.

„Като гледам назад към живота си, да не разкрия това по-рано беше голяма грешка от моя страна", написа той.

„Нежеланието ми не ми позволи да живея живота си толкова пълен с любов и приключения, колкото моите гей приятели, които бяха по-смели, отколкото някога бях."

Той призова гейовете, които се крият, да не бързат да се разкриват, „но не чакайте и 40 години".

Премиерът Джъстин Трюдо приветства „смелите думи на Уотсън", заявявайки, че те „ще вдъхновят жителите на Отава и всички канадци да се чувстват свободни да бъдат себе си".