Григор Димитров отстъпи четири места, вече е №78 в света
Секция: СПОРТ
19 Август 2019 10:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор Димитров отстъпи четири места, вече е №78 в света

/КРОСС/ Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отстъпи нови четири позиции в световната ранглиста след отпадането му в първия кръг на турнира в Синсинати. Българинът вече е №78 в света, след като не успя да защити 90 точки за ранглистата.

В Синсинати Григор Димитров беше близо до велик обрат срещу Стан Вавринка, но в крайна сметка отстъпи след 7:5, 4:6, 6:7 (4).

За първи път от 2012 г. насам Димитров е извън първите 70 на ранглистата, където заемаше 72-о място в средата на юни 2012 г.

През новата седмица Григор Димитров няма предвидени участия в турнири, като се е фокусирал изцяло върху предстоящото си участие в последния за годината турнир от Големия шлем US Open.

В челото на ранглистата няма промени. Водач остава Новак Джокович, следван от Рафаел Надал и Роджър Федерер. Руснакът Даниил Медведев, който спечели титлата в Синсинати, се изкачва до петото място. Така 23-годишният руснак, който по-рано през година триумфира на турнира "София Оупън", спечели общо пета титла в кариерата и първа от сериите "Мастърс".